Tertojåkka Juli 2008

by

Basecamp
Basecamp

En lang reise – ankomsten
Den 20 juli var det dags for årets siden lenge planerede fisketur. Min kompis Kalle og jeg søker hvert år kvotert fiskevann oppe i fjellen i norra Sverige. Som vanligt søkte vi om tre vann i håp om å få fiske i et av de så attraktive fluefiskevannen som bare et bestemt antall fiskere hvert år får tilgang at fiske i. I år fikk vi vann i Gällivarefjellen som ligger i høyde med Narvik, sånn cirka.

Etter en lang flytur fra Oslo via Stockholm opp til Luleå i norra Sverige så ventet kompisen min med bilen for at ta oss de 45 milen videre opp til Kiruna som er siste utposten i Sverige før man kommer mot Riksgrensen ved Norske grensen. Da jag reiser sa langt har vi bestemt oss for at hver år la lyxen gi oss en mersmak av fisketuren. Når vi kom frem til Kiruna så ventet der en helikopter på oss som skulle ta oss til Tertojåkka som var fiskevannet for i år, en helikoptertur på cirka 30 minutter men som tar et par dager og vandre. Tertojåkka er en strekkning i Kaitumelven som er kjent for og både føre stor ørret og harr.

Hele veien fra Oslo til vi landet med helikoptern så var været strålende med sol og nesten helt molnfritt. Så vi var skikkelig gira når vi endelig kom frem. Da vi flyr helikopter tar vi oss også muligheten og pakker med oss god mat og god drykk. Ikke fordi vi ikke trur vi får fisk uten fordi god mat ute i naturen smaker så mye bedre enn noe annet sted. Vi hade med oss fint røtt vin, øl, elgskav med færske sjampinjonger og fløte (som vi så klart laget ordning på plass), pannekaker med jægerflesk og så videre. I allt hade vi faktisk 25 kg overvekt i lasten.
En litt pussig detalj som man kanskje ikke skall nevne er at vi faktisk under hele året har trodd at vi skall til et helt annet vann men som ligger parallelt med det vi faktisk skulle til. Det kom vi på da vi diskuterte helikopterturen med piloten.

En annen lyks med helikopter er at man faktisk kan se ut en bra plass for basecamp før man lander plus at man får en grym overblikk over et vann man aldrig vært ved. Det tar helikoptern et par minutter ekstra at ta en tur for å få spanet litt. Jag er medviten om at det høres helt teit ut men muligheten finns der og det sparer enormt med tid når man reiser nesten 400 mil tur og retur for at fiske i tre effektive dager. Når man har kvoteret vann så har man bare tre dager på seg og fiske. Vi fløy inn en dag før vårt fiske startet fordi vi ville vandre rundt og se etter gode spoter og for at vi ville se hvor langt insektene hade utviklets.

Heliflyg
Helikoptertur

Heliflyg
Helikopterspaning

Kalle
Kalle

Into the wild
Into the wild

Heliflyg
Helikopteren lemner oss

Heliflyg
Helikopteren har lemnet oss

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentar to “Tertojåkka Juli 2008”

  1. Anders Says:

    Snygg start på bloggen och grym resa, härliga bilder!

  2. Fiskekonge1 Says:

    Fy faan ass, dette varmet i en kald vinter kropp! 🙂
    Ser ut som dere hadde en konge tur med godt fiske og vakker natur! Slike rapporter kan det ikke bli for mye av! Kjør på!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s