Første fisken – ett par testkast

by

Harr
Turens første etter to kast

Første fisken
Vi tok god tid på oss med basecampen og var litt slitna når vi var klare så vi tok oss en totimers nap og voknet av et eldre par som gikk forbi teltet vårt. Vi spurte litt om hvordan det gått for dem og de hade ikke fått så mye og mannen var litt besviken på fisket i allmenhet. Det ga oss ingen god feeling så på med skona og ut for og sjå på aktiveteten i vannflaten og for at få et grep om nermeste området.

Direkte så vi mye vak og solen stod høyt og det var masse insekter i luften så vi skjønte ikke helt hva mannen snakket om. Enten var han helt verdiløs på at fiske eller så var fisken selektiv, vi gikk for det første. Vi la merke til en hel del stor fisk og det vaket praktisk taget overallt. Det var grønne dagslender i størrelse med krokstorlek 14 og 12 som svermet omkring i lufta. Det var helt klart klekkning / sverming og en fantastisk aktivitet. Etter noen timer ble buksa alt for trang, sorry uttrykket på ren svensk, men jag var kåt og hade stånd og kunne ikke holde meg lenger. Et par hundre meter ned fra basecampen hade jag lagt merke til et par fine fiskar som head tail plukket insekter i vannflaten. Jag sa til Kalle at jag nå ville gjøre noe jag vill angre på da jag har full respekt for at man har sine kvoterede dager. Jag satt sammen stangen og knøt på en dagslende og gikk bort for og fortsette spane, jag løy for meg selv og trudde jag skulle klare av å ikke fiske. Det tok fem minutter så sto jag vadet ut til skrevet for at kyle av ståndet litt. Det hjalp! Det kalde fjellvannet svalket fantastiskt deilig. Jag tok en kopp vann og sto bare og njøt av skuespillet fra fiskene som spiste i lugn og ro. Det føltes ut som at det ikke vært et menneske her på flere år. Forsiktig losset jag på fluen og drog ut litt lina for å testkaste, bare for at se om jag kunne friste fisken blant det overflød av mat som den hade og velge på i vannflaten.

Jag legger ut fluen bare syv åtte meter for å kjenne på det. Andre kastet smeller det til ordentlig og plasket i vannflaten går ikke å ta miste på. Stadige og tunge ryck og jag kjenner at turens første harr ikke annet enn angrer på at den falt for imitasjonen. Etter en liten stunds kamp som gir en bra fight i en elv som er strid og sterk gir harren bra mulighet til maskimert motstand kan jag lede den inn i håven. Den er vakker. En av mine absolutte favoritter når det kommer til fluefiske. Jag vet at det ikke er en stor sportfisk i Norge men i Sverige liker vi den veldig godt, ikke bare og spise, men just som sportsfisk. Ryggfenan er en fantastisk skapning, som ett stort seil holder jag den mot solen og ser alle fargene som den innholder – røtt, orange, grønt, blått og grått. For en fisk, en dronning i elvene. Jag veier den og vekten viser 850 gram. Nesten pers på andra kastet. Jag har satt som mål og nå over kilot på både ørret og harr denne turen. Jag holder den unner vannflaten en liten stund til den spretter til og svømmer ned til bunn for å tenke til litt over en ny erfaring. Jag knyter hendene og lyfter dem mot luften og føler at dette kan bli og kommer til og bli en sinnsyk tur. Jag føler at det får holde med disse to kastene for at jag har en så bra følelse for turen i øvrigt.

Driller
Driller harr

”Harr
Driller fortsatt harr

Harrfena
For ena farger i fenan …

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s