Taper årets fisk

by

PB
Fredrik med PB harr 960 gram!

Andre fiskedagen
Fiskedag to tar vi det litt lugnere på morgonen. Vi spiser i lugn og ro i regnet og føler oss litt kalde alerede. Vi ser ikke mye aktivitet i vannet på grunn av vinden. Men vi vet ju at de er der og vi vet også at ørreten trigges av dårligt vær. Så vi snakker en del om at dele opp dagen sånn at vi får med oss et effektivt nattfiske etter storørreten.

Vi går ned til nakken der jag første dagen fikk harren på andre kastet for at spane etter aktivitet, men der er ikke mye at se. Ikke mye liv i luften heller. Vi ser sporadiske innsekter som suser forbi oss i lufta. Jag bestemmer meg for en superpuppa som skal ligge straks unner vannflaten. På første kastet smeller det til på samme vis som første dagen. Jag kjenner igjen rykken og kan konstantere at det er en fin harr igjen. 850 gram. Bra start på dagen. Vi fortsetter på samme plassen i et par timer og den ger full utdeling på både superpuppa og harøra, både fortyngd med gullskalle og uten. Puppa og nymph er dagens måltid hva det virker. Vi tester med både dag- og nattslender men det er overhode ikke av intresse.

Jag ser en intressant spot ved en sten som ligger precis unner vannflaten rett over elven. Det er cirka 20 meter og kaste og i vinden får jag kjempe for at ta meg over men kastet blir velykket og fluen lander et par meter ovenfor stenen. Jag mendler så att jag får bra kontakt med fluen og for å unngå at den striper, og akkurat da den passerer stenen er det en fisk som hugger med full kraft. Det er det vildeste jag noensinne hvert borti. Det er så voldsomt at jag ikke kan tru det er sant. Til tross for at fluen går unner vannflaten så går fisken til full attack mot superpuppan i størrelse 14. Nå begynner en intressant kamp da jag har to strømkanter som jag ikke vil at fisken skal inn i. Instinktivt gir jag fisken motstand med en gang vilket er ett misstag. Den ruser rett ned og jag kjenner backingen brenne mellom fingertuppene, jag må få stopp på den. Dette er en diger fisk og jag er hundrede prosent sikker på at det er en stor ørret. Den er så forbanna at jag nesten begynner og skelve i bena. Jag ser meg rundt etter en springrute for at følge etter. Det er vanskelig da jag vadet ut til magen. Fisken stopper opp etter sin tjurrusning og jag får muligheten til og gå inn et par meter og kommer opp på litt bedre grunn at stå på. Fisken har helt stanset og står still ned på bunn og bare tjurer. Jag prøver og gi den litt motstand men det er helt menløst. Den står pall og har ingen planer om at røre på seg. Det som er jobbigt er at den står rett foran den andra nakken og får den fart og går ned over nakken så er fisken tapt, det er en lang sterk vitskumsstrøm på nedsiden som jag ikke har en sjans til at kontrollere fisken i. Sånn står vi i cirka ti minutter da jag kjenner at den begynner og rykke med hodet og den begynner og bevege seg litt for første gangen etter rusningen. Jag er helt støl i kroppen og jag nyter hvert sekund. Den beveger seg og jag følger den samtidlig som jag setter litt press på den for og prøve og få den opp i elven, den kommer opp mot vannflaten og jag ser endelig at det er en svær ørret – i det tilstandet sier jag til meg selv 3-4 kilo. Jag hyler innenbords og vil ikke annet enn at den snart skal ligge i min håv. Jag driter fullstendig i at verden er på vei utover, jag vil ha denne mitt livs ørret.

Deretter går sekunderne veldig kjappt. Ørretten blir lei og jag kan kjenne et par rykk som jag ikke har makt over og plutselig ser jag fluesenen studse tilbake mot meg. Med åpen mun og hendene langs kroppen ned i vannet kan jag bare konstantere at jag ikke vant fighten. Jag er fullstendig tom i kroppen og jag har null tanker i hodet. Min hjerne er ikke der. Jag kan ikke tenke, jag tenker ikke, jag bare er. Jag har akkurat tapt fire millioner i poker. Jag har akkurat pantsatt kona og barn og kan ikke løse dem ut. Teltet brann akkurat ned. Månen sluttet akkurat og lyse. Hva faen? Sånn sluttet det ikke for to minutter siden når jag foran med så ørreten i håven. Akkurat nå kunne jag like gjerne blitt hjemme. Et par minutter senere begynner mitt univers og komme tilbake og nå gleder jag meg isteden for at jag fått oppleve noe så fantastiskt. For en følelse! Jag er plutselig liten og skjønner at dette er på de store fiskenes villkor og jag må bare bli en mer erfaren fluefiskere til tross for mine 20 år som aktiv fluefiskere. Jag har aldrig vært uti noe lignende. Jag snakker litt med Kalle som hele tiden vært tilskuer og redo med håven og han sier et sted mellom 2-3 kilo. Jag har en gang fått en ørret på 1,2 i et vann og den var ikke en gang nær av hva galningen der ute gjorde nå, så jag står fortsatt fast ved at den veide rundt 3-4 kilo.

Det planerede nattfisket blir noe avslaget etter tapet. Vi har en bra kveld og jag setter til tross PB på ørret i elv med 900 gram og harr på 960 gram.

Ørret
Nydelig Ørret 900 gr

Reklamer

Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s