Sjøørretlandet med Lars Lenth

by

sjøørretlandet lars lenth

Det er ikke den nyeste fluefiskefilmen, men vi vil alikevel skrive om den fordi det er en relativt bra fluefiskefilm. Det er Lars Lenth som er ute på oppdrag og skal bryte seg ut av sine brunørretvaner. Målet hans er å fiske sjøørret og han går gjennom en rad ulike settinger. Fra fiske på kysten, til fiske i elv og en paus med fiske etter det som tar på fluen i en fantastisk elv som gir fem ulike arter på et og samme sted i elven.

Som vanlig når Sherpa Film og Lars gjør film får vi en story med kjøpet. Storyn er da om Lars sin ferd gjennom Norge på jakt etter sjøørreten, kort og godt. Og han fisker så han får blå ringer rundt øyne. Lars og en rad gjestefiskere viser oss litt teknikker og ulike fluevalg, men det skal tilegges at det ikke er spesiellt mye vi får lære, men vem sa at vi kjøpt en bit fluefiskeskole?!

Vi savner litt snakk om ulike fiskeplasser, noe som i filmen sies med et par korte settninger når Pål Krogvold mest i forbifarten forteller om udder og strømmende vann i sjøen. Vi får besøke et par gin-klare elver der vi heller ikke får så mye mer informasjon enn at det er vanskelig å fiske på dagen når solen står som høyest og alt er klart og fint – ingen direkte surprise.

I det hele tatt sitter vi alikevel kvar med et smil på leppene og vi har sett filmen både en og tre ganger i vintermørkret. Vi vet ikke om det bare er fordi de får mye og pen fisk eller om det er for at det er med bra folk i filmen. Pål Krogvold er ju en usedvanligt sympatisk mann med mye erfaring som vi digger og se i film.

Filmen er verd å både kjøpes og ses om og om igjen.

Vi gir filmen fire fiskesnakk
fire fiskesnakk

Reklamer

Stikkord: , , , , , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s