Smart eller bare merkelig dumt?

by

Protester mot Statkraft

I Sverige har norske Statkraft tatt over en haug med kraftverk fra finske EoN og kjører nå en landsomfattende kampanje som på noen slags merkelige måte skal vise på at det di gjør, ikke skader eller dreper fisken – det gjør vi flue- og fritidsfiskere. Jag vet ikke hvordan jag skal stille meg til et slikt budskap, eller hvordan jag skal tolke det?!

Hva tenker de her? De setter en fredelig gammel pensjonist i en båt, en man som i det nermeste ser ut som en fredsdue, ikke billedlig, og som ikke noen gang i sitt liv gjort en fisk ille, eller for den skyld noen andre. Om han en gang flyttet en stein i skaugen for å gjøre opp et bål så la han tilbake den når han gikk hjem. SÅ, hva prøver Statkraft å si med en slik reklame? Ja, jag skjønner da ikke en døyt. Er det omvend psykologi man prøver seg på? Da syns jag de og deres reklamebyrå skal gå en grunnkurs i grunnkursenes grunnkurs i psykologi. Statkraft har et antall elver på sin samvittighet og prøve en slags «vitarvarepåvannen» -mentalitet blir litt latterlig syns jag.

Jag syns vel også at hisse seg opp over en liten reklamepelere kan virke en aning hissigt, men hva faen, et monster som Statkraft trenger nå og da å få vite at lillebror ser hva de gjør. Jag er ikke sint, bare veldig veldig skuffa!

I steden for å la oss falle for den store stygge ulven så protesterer vi! Gå inn på The Greyling Society og Vern om naturlige vann i verden. Vi begynner med Sverige og Norge.

Reklamer

Stikkord: , , ,

5 kommentar to “Smart eller bare merkelig dumt?”

 1. FJCL Says:

  Nordmenn vet at svenskene går på den. Fluefiskere unite, vi er de eneste som kan redde den svenske fisken. Og gamle Larsson står først i kø.

 2. Ante Says:

  Smart, eftersom avsikten med reklamen är informera om att man återgår till miljövänlig (?) vattenkraft och att avleda från de verkliga problemen, skitig el från Tyskland och Finland i form av kärnkraft och kolkraft. Vinstmaskiner i Vattenfalls och andra elbolags portföljer….

  Vad kan vara bättre än att vissa en snäll gammal gubbe i en fiskebåt görandes sin favoritsyssla, fiske för att sätta bilden av Vattenfall som ett miljövänligt alternativ i allmänhetens ögon.

 3. Ante Says:

  Statkraft, Vattenfall, Eon, God el, whatever. Samma skrot och korn oberoende av namn och reklambudskapsavsändare……

 4. Joakim Andreassen Says:

  Jeg tipper at budskapet er så enkelt som dette:

  Statkraft tar over, og mener at følgende for deres overtakelse ikke vil bety noe som helst, samt at endringene vil være lik null (jeg vet ikke hvordan tilstandene i de aktuelle elvene har vært under svenske kraftselskap). For å overbevise den generelle leser om dette, så prøver de å være morsomme i bruken av en random fluefisker og hans dårlige evne til å fange fisk med fluene sine.

  Det er ikke spesielt morsomt for fluefiskere, men kanskje det treffer mer hos den generelle ikke-fiskeinteresserte svensken…

 5. Fiskekonge1 Says:

  Tvilsomt, svensker er ikke kjent for sitt smarte sinn 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s