Runar Kabbe – Havabbor på flue

by

havabbor_runar_kabbe_250Trur det er sjette gangen jag ser filmen nå på kort tid. Kanskje burde jag skrevet om den for lengst. Egentlig skulle jag fokusera på sjøørretfilm i steden, da sø-fisket snart kommer i gang. Det er noe med havabboren som drar og er litt mystisk?! Som for mange andre fluefiskere så finns arten ikke med på listan min. Filmen Havabbor på flue med Runar Kabbe gjør ikke suget etter et stenhardt påslag fra en havabbor mindre. Det er akkurat sån det illustreres i filmen. Når havabboren hugger så gjør den det som ingen annen fisk i norske fjorder.

Jag har følgt mange diskusjoner og råd på forum og det virker som at de fleste fluefiskere står uten akkurat denne arten. I filmen får man en god del tips om hvordan og når man skal prøve seg på denne mystiske art. Den kommer inn i juni når fjorden begynner å bli varm og finns tilgjenglig hele sommeren.

Som vanligt når Runar Kabbe gjør film med Scanout så prøver de å være pedagogiske i opplegget. De viser utrustning og fluer. Prater om bunnforhold og vær. Det er bra og jag syns man får matnyttig info.

Skal man ligne ting og jag ligner filmen med for eksempel siste produksjonen fra samme gjeng så virker de har lært en del til Salt Sjøørret på flue. Havabborfilmen er ikke like bra. Klippen og filmsekvenserne føles ikke så godt planerede som i Saltfilmen. Som helhet fungerer den veldig bra og jag syns man får hva man vil ha, men ikke mye mer. Jag håper det kommer en Havabbor på flue II og at man da følger reseptet fra Salt Sjøørret på flue.

Vi gir filmen fire svake fiskesnakk av seks mulige.
fire fiskesnakk

Reklamer

Stikkord: , , , , ,

2 kommentar to “Runar Kabbe – Havabbor på flue”

  1. martin eriksen Says:

    hei! har prøvd nå i 2 timer og finne en fiske side med litt oversikt osv. endelig fant jeg en jævla bra side! ang abborfiske.jeg bor i iddefjorden/ringsdals fjorden(Halden) fisker stort sett sjø ørret året rundt selv.Har i de siste 4-5 åra merket en utrolig fin opplevelse med stor sjø abbor. her i fjorden har stort sett all bånnfisk blitt borte siste årene.Men utrolig mye ørret her nede. sjø abboren pleier og komme ca midten av august.de liker seg veldig godt ved utløp ved bekker g der det er mest brakkvann.da står de oftest i stim og er jævli vanskelig og få..det har på måte blitt den gode «gulroten» hvert år nå og vente på sjø abborenen :)utrolig sterk fisk.slu og sær.det er veldig få som vet att det er mye av det her nede,og det er stort sett bare noen få som fisker helt tilfeldig etter dem.det rare er at de kommer akkurat på samme sted hvert år. så hvis dere skal over grensen til sommer så anbefaler jeg og stikke innom halden midten av august. Man kan fint parkere i sted i byen og gå dit. skal gi en kort beskrvelse av hvor det er vedig lett og se dem. etter og ha parkert bilen. gå ut mot elvemunningen av tista elven.bare følg høyre side(kan ikke ta feil,berdift område på venstre)der kommer dere til en «ut dødt» gammel ørret bekk. det er grunt mudder bunn 30-50 meter alle retninger. der er det ett stort område på utsiden av bekken(remmen bekken) som de står på.de vaker gjevn og trutt da også.veldig kort beskrivelse men man kan ikke ungå g ta feil.man kommer ikke noe lengre.det er ingen andre retninger og følge etter att man tar til høyre for elve munningen. Det er også en jævli bankers ørret plass. det går noen store rugger der:) ville bare si i fra hvis man først skal fiske nedover sverige.Vi er så heldige og få noe posetivt ut av klima effekten så vi får vel dra nytta av den også:)hilsen martin

  2. Fredrik Leth Says:

    Hei Maritin. Supert med bra info, det liker vi veldig godt. Lykke til med sesongens fiske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s