Älvräddarna

by

Älvräddarna - Vis din støtte!

I Norge trenger vi det de har i Sverige – Älvräddarna!

Älvräddarna er en ideell samorganisasjon uten partipolitiske bindninger og består av flere elvredderorganisasjoner fra steder rundt om i hele Sverige. Samorganisasjonen ble dannet i 1974. Da var allerede de fleste elver og vassdrag bygget ut og sterke politiske og økonomiske krefter var villig å bygge ut de siste av frie elver og vassdrag som fantes kvar.

Organisasjonen har jobbet med å påvirke politikken i over 30 år for å bevare de siste elvene og i dag har disse elvene et skydd i den svenske miljøloven, noen av dem er så kalte Nasjonalelver. Blant annet den elven der jeg kommer ifra; Piteåälven. Det er en av de lengste og en av de fire store uregulerte elvene i Norrland. Den er over 40 mil lang – 40 mil fantastisk vakker natur med et uvurderlig naturmangfold fyllt av stor ørret og harr. Elven starter nesten i Norge ved grensen i Sulitelmamassivet og renner ut i Bottenviken i Piteå der jeg er vokst opp. Fluefiskelegendarer som Gunnar Westrin, Åke Bodèn og Hans Lidman har ofte nevnt elven i sine naturskønne skrifter.

Älvräddarna gjør en fantastisk jobb. Det er en grassrotorganisasjon og tror sterkt på sin sak. Som alle små organisasjoner trenger de all støtte de kan få. Du kan bidra gjennom å donere penger, lese mer om dem eller bli med dem på Facebook. En slik organisasjon borde vi ha i Norge også!

Reklamer

Stikkord:

Én kommentar to “Älvräddarna”

  1. Vakdaforfaen Says:

    Enig

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s