Test av SIMMS, en grisesliter!

by

Image

Foto: Robert Sørvik

Jeg har nå brukt Simms vadeutstyr i 5-6 år, og syns det kan være greit å komme med en vurdering og synspunkter. Alle produktene har vært brukt hardt i saltvann året rundt, uten nevneverdig vedlikehold.

Jakke Simms G3
http://www.simmsfishing.com/site/g3_guide_jacket_09.html

2 år gammel, slitesterk, praktisk og ikke for mye lommer og vedheng. Holder vann og vind ute fortsatt, vasket en gang, aldri reimpregnert. Kjenner nå at jakken holder/suger mer vann, særlig på utsatte områder. Så den bør nok impregneres på nytt. Hette, krave og passform passer meg bra, og finner ikke noe å utsette på det. Kunne med fordel ha vært en annet løsning på vannlås rundt håndledd, holder vann ute men må da strammes for hardt syns jeg. Alt i alt en svært god jakke, som holder det den lover. Man kan jo diskutere prisen da, men man får litt det man betaler for.

Image

Foto: Robert Sørvik

Vadebukse Simms G3
http://www.simmsfishing.com/site/g3_guide_stockingfoots_s8.html

5-6 år gammel, meget slitesterk! Holder fortsatt tett, og har vært brukt nesten hver tur i 5-6 sesonger. Jeg har aldri hatt en vadebukse som har holdt tilnærmet så lenge, enkelte har vært lekk etter 2-3 uker og har på det verste opplevd å måtte reklamere 4 gang på ett år. G3 buksen koster litt mer enn andre, men til mitt fiske så har buksene holdt i gjennomsnitt 1-2 år. Så i en 5 års periode, så har jeg brukt mer penger på vadebuksen om jeg skulle ha valgt å kjøpe billig modeller. Buksen er forsatt hel og fin, pratiske lommer og enkle justeringer. Men Gore-Tex menbranen tettes etter langvarig saltvanns bruk, og man merker det ved at man er litt fuktig og klam etter tur. Det er bare å vaske buksen på 30 grader og ull-program, så er pusteegenskapene tilbake. Den ene hempen til gravelguarden er rustet av, eller brukket, men man merker lite til det i bruk. Uten tvil den beste vadebuksen jeg har hatt, og kan trygt anbefale den til andre.

Vadesko Simms Rivershed
http://www.simmsfishing.com/site/rivershed_wading_boot_streamtread.html

2 år gammel, slitesterk og stødige. Helt ok sko, tjener sitt bruk er lette å bruke. Enkle å komme inn og ut av. Ingen vedlikehold på disse, ikke skyllet etter tur engang. Men holder seg overraskende bra, litt fargeforandringer og litt frynsete i utsatte sømmer. Men ingen deler er løse og sålen sitter fortsatt som den skal. Blitt en tro sliter, som sikkert holder ett par sesonger til. Det er det dobbelte av hva andre vadesko jeg har hatt har tålt.

Undertøy, lag- bekledning og luer. Simms Guide fleece bib.
http://www.simmsfishing.com/site/guide_fleece_bib.html

Varm og god, slitesterk og behagelig. Lite å utsette på denne.

Image

Foto: Robert Sørvik

Simms Windstopper flap cap
http://www.simmsfishing.com/site/windstopper_flap_cap.html

Varm og god, vindtett og fin lue på kalde dager.Det eneste å utsette her er at flappene over ørene begrenser hørselen, og innerstoffet knitrer og skraper mot ørene. Det er særlig i samtaler man merker dette, og det er ganske plagsomt. Men til fiske på vindfulle dager, så er det et svært godt valg. Passformen og ytterstoffet gjør at det er enkelt å trekke f.eks jakkehetten av og på, det er jo ikke alltid man har begge hender tilgjengelig.

Image

Foto: Robert Sørvik

Må bemerke at jeg ikke er sponset av noen merker, eller har andre fordelaktige avtaler. Mine valg av er kommet av et naturlig ønske om kvalitet og funksjonalitet. Det skal være praktisk og enkelt, uten for mye vedheng og andre fancy saker man ikke trenger, eller som bare vil hekte i flueline og skape irritasjon. Simms møter godt mine krav her.

Image
Reklamer

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s