Fly & Tie – nytt svenskt fluefiskemagasin

by

Gull å greier ...

Svenske fluefiskeessene Martin Falklind og Johan Klingberg har startet fluemagasin sammen. Du finner det på nett i form av en blogg og du finner det i butikken i form av … ja, magasin. Det lover sykt godt og vi gleder oss til å følge utviklingen.

Fly & Tie lanseras av Fiskejournalen och Aller Media tillsammans med sportfiskeprofilerna Martin Falklind och Johan Klingberg. Tidningen är förlagets första tvåspråkiga satsning någonsin.

Sveriges mest exklusiva flugfiskemagasin har gjort entré på marknaden. Med sex utgåvor per år, får flugfiskaren och flugbindaren ett initierat magasin med europeisk horisont.

Duon bakom Fly & Tie är Fiskejournalens chefredaktör, sportfiskeprofilen Martin Falklind, samt Johan Klingberg – en av Sveriges ledande flugfiskare och flugbindare. Till sin hjälp har de Europas skickligaste flugfiskeprofiler.

– Tillsammans kommer vi att göra ett flugfiskemagasin som ligger i framkant och som är lika hett året om. Med flugbindningen som komplement är det alltid säsong, säger Martin Falklind, ansvarig utgivare.

En unik tidning
Det som skiljer Fly & Tie från de andra svenska flugfisketidningarna är främst två saker:

– För det första kommer vi att satsa extra mycket på att bevaka de senaste trenderna inom flugbindning. Det blir detaljerade bindbeskrivningar, bild för bild, vilket gör tidningen med sin limmade rygg till ett uppslagsverk som flugfiskaren sparar i sin bokhylla, säger Martin Falklind.

För det andra kommer Fly & Tie att vara tvåspråkig, på engelska och svenska, ett nytt och unikt grepp som ger flera fördelar.

– Dels kommer det många utländska flugfisketurister till Sverige, dels finns det många flugfiskare och flugbindare i Sverige som inte har svenska som förstaspråk, säger Martin Falklind.

– Dessutom är hela flugfisket med sina traditioner så stark präglat av engelskan, att det kan vara praktiskt att ha tillgång till alla begrepp både på engelska och svenska.

Det bästa från hela Europa
Läckra fiskereportage, spännande destinationer, nya fisketekniker och heta tips är självklart också en viktig del av tidningen. Fly & Tie är från början en europeisk satsning och tidningen säljs redan i stora delar av Europa.

– Det känns riktigt kul att Sverige nu får en egen utgåva och att vi får ta del av vad Europas flugfiskeelit har att berätta. Ibland snöar vi in lite på vår nordliga planhalva, säger tidningens svenska redaktör Johan Klingberg.

– Men det är lika kul att vi svenskar nu också får chansen att visa upp våra fantastiska flugfiskevatten och våra tekniker för resten av Europa. Det kommer att bli en hel del skandinaviska reportage, lovar Johan Klingberg.

För faktum är att hur raffinerade metoder och duktiga bindare Europa än har, så har Skandinavien en enorm vildmark, oändligt många fiskevatten och mycket duktiga flugbindare. Och nu kommer flugfisketidningen som får med det bästa av det mesta i hela Europa – Fly & Tie. Den 8 december landar det första numret i butikerna.

Opplev Fly & Tie

Reklamer

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s