Pølser, lyving og fiskesnakk

by

Planlagte langturer ender ikke alltid med storfisk. Noen ganger må man lyve for å få det til. I helgen dro Fiskesnakk til Skåne, sør i Sverige, for å jakte på de svære vårørretpurkene. Vi endte opp med løgner, pølser og fiskesnakk.

Purken og løgnen

Da denne turen ble formet av pølsespising og løgner så starter vi med the juicy stuff. Løgnen. Etter en posting på Facebook raste rosen om god fangst inn. Postingen var opprinnelig en del av en prank. En lånet purke i desperasjon etter å skape nerve blant fiskekompisene som befant seg en bit unna langs Nybroån. Vi traff på en hyggelig styremedlem som var veldig engasjert i fiskevården rundt ån. En fantastisk liten å der de hvert år plukker sjøørret på over 10 kg. Etter hyggelig samtale forteller han at han nettopp tatt en purke på 4,5 kg. Vi var ikke sene å be om å sjekke den da vi generellt liker fisk. Vi er ikke så gla i død fisk, men vi tenkte heller ikke legge noen skyldfølelser på the local guy. Imponerende size der den lå i bilen. Vi kom samtidig på den geniale idéen som ville stå seg fram til middag. Bildet ble tatt. MMS sendt og spredingen og planen startet. Noen timer senere møttes vi for pølsegrilling. Gutta lå lugnt i gresset når vi kom fram til pølsegrillen og vi skjønte at Frode som fikk MMSet ikke slått igang roaming. De fortalte at Magnus tok en kilosørret ganske tidlig etter at vi skilte lag. Ved spørsmålet om hvordan det gått for oss så vi på hverandre og lurte på om de køddet?! Thomas dro fram telefon raskere enn Frode sin skygge. Telefon gikk laget rundt til et kollektiv «hva faaaen, kødder dere?!». Fisken var der, jeg var der. Vem fan kan tru at vi løy? Ingen. Til tross for solklare tegn som blod, dæve øyne og plassering for foto som ikke var i nærheten av vann. Men alle tegn suset langt over hodet på gutta som tenårskåte tok del av pornobildet på telefon som gikk rundt en runde til. Den grillede pølsen og kalde ølen har sjeldent smakt bedre. Timer senere var vi nødt til å bekjenne farge og avslørte løgnen som holdt guttas energi og adrenalin i pump hele dagen. Til stor latter og mye banning.

Magnus med dagens største

Jeg spotter for Thomas

Johan har fokus i feil retning

Turen startet fredagen med fiske langs kysten lengst sør i Skåne i fantastiskt vakkre omgivelser av Østerlen, eplemekkaet Kivik og Simrishamn. Landsbygden i Skåne er noe helt eget. Det er platt som en spette og rovfugl overalt når man kjører rundt i bondelandskapet. Vannet og bunnforholdene ligner veldig på Bornholm. Store steiner. Leopardbunn. Badekar. Og slippy as hell. Når vi jobber oss gjennom kystelinjen så er forholdene tøffe. Ingen vind og full tåke. Solen gjør sitt beste og prøver seg på å trenge gjennom, men forblir bak tåken nesten hele dagen. Fordelen er at den gir oss et magisk lys å fotografere i og det blir tatt et tonn med bilder. Det er småreker og lopper overalt der vi klafser rundt i vannet. Vi har et par støt på fluene. Ikke før rett før mørken kommer så greier Thomas å lure en ørret på kiloen. Kvelden slår hardt. Magnus som er gammel kokk griller den sykeste entrecotén vi spist. Omtrent 400 gram blodrødt kjøtt blir grillet til perfeksjon og serveres med en hjemmelagd røkt bearnaisesaus. Gutta shotter gammel fin whiskey mellom ølen og formen overgår forstandet.

Haunted by the tåke

Taktikksnakk i en tåkepause.

Skånsk blå himmel er blå

The Skåne flats

The Skåne flats

Bending rods at The Skåne flats

Thomas langer ut

Sjøørretland

Konstant blåtime i Skåne

Øresundsbrua

Pølsefesten var total og en life saver under hele helgen. Ved hvert break tok Magnus fram grillen fikset mat til alle mann. Sjeldent smaker en pølse så fint som etter lang økt uten resultat. Sammen med en kald pils, litt fiskesnakk så forsvinner alt som var av uteblitt fangst.

Tåkepølse

Kokken og zpeyeren

Dog on the beach

Drar fram en livline

Pølsefest

Nattpromenad etter lang dags fisking

Været på søndagen var en fullstendig forsommerdag. Det var opp mot 18 varmegrader. Trua har hele tiden vært der men ble sterkere med litt vind. Vi åkte lenger vest forbi Ystad for å fortsette jakten på den uteblivne purken. Så langt hadde vi tatt omtrent 4 ørretter. Ingen over kiloen. Frode mistet en fin på drøyt 2 kg i Nybroån og Magnus tok en på omtrent kiloen. Sjøen ga nesten ikke noe resultat. Varmen var så påtagelig at Thomas kjørte Putinstyle. Ved andre stoppet besluttet vi å stanne på plassen resten av dagen. En spennende spot med dype huller, stor stein og tang om hvert annet. Det var dypt bare meter utenfor strandlinjen. Perfekte jaktforhold for ørret som cruiser nært land. Jeg er først ned i vannet og etter fem kast smeller turens største fisk på. En trinn pen ørret på 1,8 kg som landes etter verdensrekord i kløning der sølvpilen hadde muligheter å stikke av ved to tilfeller. Ikke den største men den var vakker. Etter hvert så vi en ørret cruise på kastavstand og trua var på topp. Søndagen ble kort for oss tilreiste. På lørdagen skremte to ender Frode så ille at han vred nakken ur ledd – japp, true story. På søndagsmorgen var vi usikkre om han alls kunne bli med ut eller om vi skulle dra hjem direkte. Med pillermaskinen Thomas på tur så proppet vi Frode full med portugisiske smertestillere. Mykheten kom etterhvert og Frode fant noen posisjoner som fungerte greit, men smerten var der hele dagen. Ved tretiden kastet han inn håndkleet og vi besluttet for å ta en tidlig bil hjem mot Tigerstaden. Den siste pølsen slank ned med grov skånsk sterk sennep. Magnus, Johan og Johan fortsatte med nøtendet men uten resultat, men for en tur!

Topless med kamrat Putin

Kapten Drill

Det ble med bare 1,8 kg

Close up

Reklamer

Stikkord: , , , ,

2 kommentar to “Pølser, lyving og fiskesnakk”

  1. bent Says:

    flotte bilder og flott tur så det ut som.

    bent

  2. Fredrik Leth Says:

    Takk Bent. Det var en finfin tur, til tross for at purkene holdt seg langt unna.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s